Een activeringsvoorwaarde voor een regel van Programmacontrole toevoegen

Voor meer gebruiksgemak tijdens het maken van regels van Programmacontrole kunt u programmacategorieën aanmaken.

U wordt aanbevolen de categorie “Programma's voor werk” aan te maken waarin u de standaardprogramma’s van uw werk onderbrengt. Als andere gebruikersgroepen andere programma's voor hun werk gebruiken, kunt u een aparte categorie van programma's aanmaken voor elke gebruikersgroep.

Een programmacategorie maken in de Beheerconsole:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer in de Beheerconsole de map Additional → Application management → Application categories.
  3. Klik op de knop New category in de werkruimte.

De wizard voor het aanmaken van een gebruikerscategorie wordt gestart.

4. Volg de instructies van de wizard voor het aanmaken van een gebruikerscategorie.

Stap 1. Een soort categorie selecteren

Tijdens deze stap selecteert u een van de volgende soorten programmacategorieën:

Wanneer u een categorie met automatisch toegevoegde inhoud maakt, inventariseert Kaspersky Security Center de bestanden met de volgende indelingen: EXE, COM, DLL, SYS, BAT, PS1, CMD, JS, VBS, REG, MSI, MSC, CPL, HTML, HTM, DRV, OCX en SCR.

Stap 2. Een aangepaste categorienaam invoeren

Tijdens deze stap geeft u een naam voor de programmacategorie op.

Stap 3. Voorwaarden configureren om programma's toe te voegen aan een categorie

Deze stap is beschikbaar als u Category with content added manually als soort categorie hebt geselecteerd.

Tijdens deze stap selecteert u in de vervolgkeuzelijst Add een van de volgende voorwaarden voor het opnemen van programma's in de categorie:

Stap 4. Voorwaarden configureren om programma's uit te sluiten van een categorie

Deze stap is beschikbaar als u Category with content added manually als soort categorie hebt geselecteerd.

Programma's die tijdens deze stap worden opgegeven, worden uitgesloten van de categorie zelfs als deze programma's tijdens de stap 'Voorwaarden configureren om programma's toe te voegen aan een categorie' werden opgegeven.

Tijdens deze stap selecteert u in de vervolgkeuzelijst Add een van de volgende voorwaarden die als basis worden gebruikt om programma's uit te sluiten van de categorie:

Stap 5. Instellingen

Deze stap is beschikbaar als u Category that includes executable files from selected devices als soort categorie hebt geselecteerd.

Klik in deze stap op de knop Add en geef de computers op waarvan de uitvoerbare bestanden door Kaspersky Security Center aan de programmacategorie worden toegevoegd. Alle uitvoerbare bestanden van de opgegeven computers die in de map Executable files worden weergegeven, worden door Kaspersky Security Center toegevoegd aan de programmacategorie.

Tijdens deze stap kunt u ook de volgende instellingen configureren:

Stap 6. Opslagmap

Deze stap is beschikbaar als u Category that includes executable files from a specific folder als soort categorie hebt geselecteerd.

Kies tijdens deze stap de map waarin Kaspersky Security Center moet zoeken naar uitvoerbare bestanden om programma's automatisch toe te voegen aan de programmacategorie.

Tijdens deze stap kunt u ook de volgende instellingen configureren:

Stap 7. Een aangepaste categorie maken

Verlaat de wizard verlaten.

Zo voegt u een nieuwe activeringsvoorwaarde voor een regel van Programmacontrole toe in de programma-interface:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsProgrammacontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op de knop Geblokkeerde programma's of Toegestane programma's .

Hiermee wordt de lijst met regels van programmacontrole geopend.

4. Selecteer de regel waarvoor u een activeringsvoorwaarde wilt configureren.

De eigenschappen van de regel van programmacontrole wordt geopend.

5. Selecteer het tabblad Voorwaarden of Uitzonderingen en klik op de knop Toevoegen.
  6. Selecteer de activeringsvoorwaarden voor een regel van programmacontrole toevoegen:
    • Voorwaarden uit eigenschappen van gestarte programma's. In de lijst met actieve applicaties kunt u de applicaties selecteren waarop de regel van programmacontrole wordt toegepast. Kaspersky Endpoint Security vermeldt ook de programma's die eerder op de computer werden uitgevoerd. U moet het criterium selecteren dat u wilt gebruiken om een​of meer activeringsvoorwaarden voor de regel te maken: Bestandshash, Certificaat, KL-categorie, Metagegevens of Pad naar bestand of map.
    • Voorwaarden "KL-categorie". Een KL-categorie is een lijst met programma's die dezelfde themakenmerken hebben. De lijst wordt door experts van Kaspersky geüpdatet. De KL-categorie 'Office-programma's' bevat bijvoorbeeld programma's uit de Microsoft Office-suite, Adobe® Acrobat® en andere.
    • Aangepaste voorwaarde. U kunt het programmabestand selecteren en een van de activeringsvoorwaarden voor de regel selecteren: Bestandshash, Certificaat, Metagegevens of Pad naar bestand of map.
    • Voorwaarde op basis van station (verwisselbare schijf). De regel van programmacontrole wordt alleen toegepast op bestanden die op een verwisselbare schijf worden uitgevoerd.
    • Voorwaarden uit eigenschappen van bestanden in de opgegeven map. De regel van Programmacontrole wordt alleen toegepast op bestanden die zich in de opgegeven map bevinden. U kunt ook bestanden opnemen in of uitsluiten van submappen. U moet het criterium selecteren dat u wilt gebruiken om een​of meer activeringsvoorwaarden voor de regel te maken: Bestandshash, Certificaat, KL-categorie, Metagegevens of Pad naar bestand of map.
  7. Sla uw wijzigingen op.

Houd bij het toevoegen van voorwaarden rekening met de volgende speciale overwegingen voor programmacontrole: